Norges første kommersielle batterifabrikk i Arendal

Publisert: 25.08.2023
Kategori: Aktuelt
DEL DENNE ARTIKKELEN:

På nyåret startet Straye stålbygg, byggingen av produksjonslokalet til en av Norges første kommersielle battericellefabrikker – i Arendal.

Det er Siva Morrow Eyde Energipark AS som har skrevet kontrakt med Veidekke for oppføring av fabrikken. Totalentreprisen er verdt i underkant av 400 millioner kroner ekskl. mva.
Dette blir en av de første kommersielle battericellefabrikkene i Norge. På grunn av tilgangen på fornybar energi vil den fra dag én produsere noen av de mest bærekraftige batteriene i verden. Fabrikken vil når den starter opp ha en årlig produksjonskapasitet på 1 GWh battericeller hvert år, men når de planlagte byggetrinnene er fullført skal kapasiteten være 43 gigawattimer (GWh) som tilsvarer behovet til over 700.000 elbiler.

– Som industriell eiendomsinvestor er Siva veldig glad for å ha fått Veidekke på laget når Batterifabrikk 1 nå realiseres. Prosjektet har vært gjennom en utviklingsfase hvor Veidekke har demonstrert at de har kompetanse, kapasitet og den gjennomføringsevnen som kreves for slike prosjekter, sier eiendomsdirektør Lisa Bartnes Aalberg i Siva, i en pressemelding.

Batterifabrikk del 1 blir på nesten 30.000 kvadratmeter og skal oppføres i samarbeid mellom Veidekke Logistikkbygg og Veidekke Bygg Agder. Straye Stålbygg er underentrepenør til Veidekke og har en kontrakt med verdi på 100 millioner kroner. Totalt er det beregnet 1.700 tonn med stål, montering av 14.000 kvadratmeter hulldekker, 18.000 kvadratmeter med vegg og 20.000 kvadratmeter med tak.

Straye stålbygg fra Fredrikstad blir en stor og viktig underleverandør når fabrikken skal bygges. Det blir store dimensjoner, forteller prosjektleder, Salmir Berbic.

Salmir Berbic
Prosjektleder / Stålbygg
Mob: 454 19 041
E-post: salmir.berbic@straye.no