Straye Trebygg på vei til å bli norges største innen massivtre

Publisert: 10.08.2023
Kategori: Aktuelt
DEL DENNE ARTIKKELEN:

For fem år siden ble trebygg-avdelingen etablert i Straye gruppen. Straye trebygg har med sine drøyt 40 ansatte i Fredrikstad raskt bygd seg opp som Norges største underentreprenør med bæresystemer i tre.

– Flere innser fordelene ved å bygge i massivtre. Lette konstruksjonsmaterialer, energieffektivt, lavt CO2-avtrykk og sunt innemiljø, er noen av dem, forteller prosjektutvikler Espen Grindal. 

Campus Kristiansund med sine 20 000 m2 over 6 etg, 164 leiligheter i hovedstadens fremtidsrettede boligprosjekt i Fyrstikkbakken og ikke minst en del av gigantutbyggingen i Lervigskvartalet i Stavanger er noen av Straye trebyggs prestisjeprosjekter.  Fra i fjor er omsetningen økt med 100 millioner til årets 250 millioner kroner, sier Pål-Martin Kastum som er daglig leder i Straye Trebygg, og legger til: Det er store krevende prosjekter vi har kontrahert i samarbeid med et meget erfarent og dyktig rådgivingsmiljø. Uten tvil har de offentlige kundene vært blant de første som klart ser miljøfordelene, men utviklingen i det private næringslivet går raskt. Noe nevnte leilighetsprosjekt i Fyrstikkbakken, og ikke minst Møller bil er gode eksempler på.

Vår suksessfaktor er at vi kan tilby komplette hybridbygg, sier Pål-Martin:
Kombinasjonen stål, betong, limtre og massivtre er unikt for oppsetting av bærekraftige bygg.
Straye Gruppen består i dag av Straye Stålbygg, Straye Trebygg og Straye El & Solar. Strayegruppen omsetter i 2022 for over 700 milloner kroner.